Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Järjestelylaina

Järjestelylaina

Järjestelylaina tarkoittaa lainaa, jolla voi yhdistää aikaisemmat lainat yhdeksi lainaksi. Järjestelylainan avulla voit mitoittaa lainojen lyhennykset omaan rahatilanteeseen sopiviksi ja välttää velkakierteeseen joutumisen.

Järjestelylaina voi tarkoittaa joko Takuusäätiön takaamaa järjestelylainaa tai kaupallista lainojen yhdistämiseen tarkoitettua lainaa, jonka myöntää pankki tai rahoitusyhtiö. Molemmissa tapauksissa idea on kuitenkin sama, eli useiden vanhojen lainojen yhdistäminen yhdeksi uudeksi lainaksi.

Järjestelylaina auttaa vanhojen velkojen järjestelyssä

Järjestelylaina tarkoittaa käytännössä samaa asiaa kuin lainojen yhdistäminen. Usein järjestelylainalla tarkoitetaan kuitenkin lainaa, jolla halutaan korjata ylivelkaantumista tai muuten ongelmalliseksi johtanutta tilannetta useiden eri lainojen kanssa.

Toistuva pikalainojen ja korttiluottojen ottaminen voi johtaa velkakierteeseen, jolloin kuukausittaisista menoista selviäminen vaatii aina vain useampia päällekkäin otettavia pienlainoja. Lainojen määrän kasvaessa myös kulut kasvavat, ja lopulta kuukausittainen maksuvara voi huveta jo pelkkien korkojen ja muiden lainakustannusten maksamiseen.

Järjestelylainan avulla kuukausittaista lainan lyhennyserää voi saada pienennettyä ja laina-aikaa pidennettyä. Näin lainalyhennyksista selviytyminen helpottuu. Monesta eri lainasta koituu myös enemmän lainanhoitokuluja, jotka pienenevät automaattisesti, kun maksettavana on vain yksi laina.

Rahallista säästöä tuo myös järjestelylainan pienempi todellinen vuosikorko. Pikalainoissa ja osamaksusopimuksissa korot huitelevat usein 20 prosentissa, mutta järjestelylainaa on mahdollista saada pienimmillään jopa noin 5 prosentin korolla.

Järjestelylainan voi saada pankista tai lainayhtiöstä

Järjestelylainaa on helppoa hakea lainavertailun kautta kaupallisilta rahoituslaitoksilta. Voit hakea järjestelylainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroon saakka, ja pisin mahdollinen laina-aika järjestelylainalla on 15 vuotta.

Voit saada järjestelylainaa, jos olet yli 18-vuotias (joissain tapauksissa ikäraja voi olla korkeampi) ja omaat jonkinlaiset säännölliset tulot. Lainaa hakiessa tulee lainan käyttötarkoitukseksi määritellä lainojen

Mikäli raha-asiat ovat jo päässeet karkaamaan hallinnasta, voi apu löytyä Takuusäätiön takaamasta järjestelylainasta. Joissain tapauksissa hakija voi saada Takuusäätiön takauksen ohella myös sosiaalista luottoa, jonka myöntää oma hyvinvointialue.

Miten järjestelylainaa voi hakea?

Järjestelylainaa voi hakea suoraan pankilta tai lainayhtiöltä, mutta hakeminen kannattaa tehdä lainavertailun kautta. Etenkin iso järjestelylaina voi tulla turhan kalliiksi, jos sen ottaa ilman tehokasta vertailua tai kilpailutusta. Lainat.comin vertailusta näkee, että esimerkiksi edullisin 30 000 euron laina 5 vuoden laina-ajalla on kokonaiskustannuksiltaan noin 3 000 euroa halvempi kuin kallein vaihtoehto.

Voit hakea järjestelylainaa suoraan netissä, ja voit saada lainan tilillesi muutaman päivän sisällä. Järjestelylainalla on mahdollista hoitaa olemassa olevien lainojen maksaminen saman tien – joissain tapauksissa lainojen maksun hoitaa järjestelylainaa myöntänyt taho, joskus kaikki velat maksetaan pois itse.

Järjestelylaina on haettavissa samalla tavalla kuin esimerkiksi kulutusluotto. Ensin sinun kannattaa määritellä tarvitsemasi lainasumma ja sen jälkeen päättää laina-aika. Laina-ajan pituus vaikuttaa suoraan kuukausierä-lyhennyksen suuruuteen, joten laina-aika kannattaa valita harkiten.

Kun lainasumma ja laina-aika ovat tiedossa, voit tehdä lainavertailun tältä sivulta löytyvän työkalun avulla. Sen jälkeen voit hakea järjestelylainaa suoraan nettilomakkeella ja vahvistaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnusten avulla.

Järjestelylainan korko on aina henkilökohtainen

Kaupallinen järjestelylaina myönnetään luotonantajan henkilökohtaisen riskikartoituksen jälkeen. Tämä tarkoittaa, että mitä parempi taloudellinen tilanteesi on, sitä pienempi todellinen vuosikorko sinun on mahdollista saada järjestelylainalla. Jos sinulla on vakituinen työpaikka ja vakaa taloustilanne, saat siis halvempaa lainaa kuin hakija, jolla on paljon menoja ja määräaikainen työsuhde.

Järjestelylainaa voi saada hyvillä ehdoilla, vaikka sinulla olisi pienetkin tulot. Oleellista on, että tulot ovat säännölliset ja että kuukausierä on sopivan kokoinen menoihisi nähden.

Jos olet selviytynyt aiempien lainojen kuukausilyhennyksistä ilman maksuhäiriöitä ja uusi järjestelylaina on varustettu aiempia lyhennyksiä pienemmällä kuukausierällä, on tilanne luotonantajan näkökulmasta oikein hyvä. Muista siis täyttää lainahakemus huolellisesti, jolloin järjestelylainaa myöntävä pankki tai rahoituslaitos voi varmistua maksukyvystäsi.

Yhteishakijan avulla saat isomman ja halvemman järjestelylainan

On keinoja, joilla voit saada järjestelylainalle edullisemman koron huonommassakin taloudellisessa tilanteessa. Yksi niistä on yhteishakijan käyttö.

Yhteishakijan kanssa haettu järjestelylaina tarkoittaa, että lainassa on vastuussa myös toinen henkilö ensisijaisen hakijan lisäksi. Lainanantajan näkökulmasta tällainen tilanne on erinomainen, joten rinnakkaishakija parantaa mahdollisuuksia saada edullinen järjestelylaina. Myös lainasummaa voi saada korotettua yhteishakijan avulla.

Yhteis- eli rinnakkaishakijaksi kelpaa kuka tahansa henkilö, joka täyttää yleiset kriteerit lainan saamiseen. Mitä vakavaraisempi rinnakkaishakija, sitä parempi. Usein rinnakkaishakijana käytetään puolisoa tai perheenjäsentä, mutta yhteishakijaksi soveltuu myös ystävä.

Järjestelylainalla pidempi laina-aika

Järjestelylaina mahdollistaa vanhojen, kalliiden lainojen maksamista pois uudella lainalla, johon voi neuvotella haluamansa pituisen laina-ajan. Jos aiempien lainojen yhteenlasketut lyhennykset ovat aiheuttaneet ongelmia, on järjestelylainaa mahdollista hakea pidemmällä takaisinmaksuajalla. Tällöin kuukausierä tulee olemaan pienempi.

Järjestelylaina pitkällä maksuajalla auttaa saamaan enemmän rahaa käyttöön joka kuukausi. Tällöin lainaa kuitenkin maksetaan takaisin hitaammin, mikä tulee nostamaan lainan kokonaiskustannuksia. Eli vaikka järjestelylainaa voi yleensä hakea pitkälle laina-ajalle (maksimiaika on 15 vuotta), kannattaa laina-ajan valinnassa olla järkevä. Oma taloustilanne voi jatkossa muuttua esimerkiksi sairauden tai työtömyyden takia, joten lainojen järjestely on fiksua tehdä mahdollisimman nopealla aikataululla.

Lyhyellä maksuajalla kuukausierä on suurempi, mutta järjestelylainan kokonaiskustannukset pienemmät. Muista, että järjestelylaina on aina vain yksi luotto, jolla maksetaan aiemmat lainat pois. Kuukausierä tulee siis lähes automaattisesti halpenemaan. Voi siis hyvinkin olla mahdollista, että järjestelylainan avulla saat maksettua lainat pois etuajassa.

Järjestelylaina voi auttaa olemassa olevien lainojen hoitamisessa, mutta tärkeää on myös välttyä jatkossa ottamasta uusia lainoja. Tästäkin syystä järjestelylaina ja sen kuukausilyhennys kannattaa mitoittaa niin, että rahaa voi jäädä myös säästöön yllättävien menojen varalta.

Sosiaalinen luotto ja velkojen järjestely

Kaupallinen järjestelylaina on käytännössä mahdotonta saada ilman luottotietoja. Luotonantajat pitävät järjestelylainan hakemista yleensä positiivisena merkkinä halusta hoitaa raha-asiat säntillisesti, mutta maksuhäiriömerkinnät ovat valitettavasti yleensä raja, josta ei tingitä.

Jos veloista selviytyminen on jo käynyt mahdottomaksi ja luottotiedot ovat jo ehtineet mennä, järjestelylainaa voi hakea vielä Takuusäätiön takauksen tai sosiaalisen luoton kautta. Nämä vaihtoehdot ovat kuitenkin viimeisiä oljenkorsia, eikä järjestelylainan saaminen niidenkään avulla ole taattua.

Paras keino välttyä maksuhäiriömerkinnöiltä ja niistä koituvilta ongelmilta on järjestellä lainat ajoissa edullisen ja hyvillä ehdoilla varustellun järjestelylainan avulla.

Halvimman järjestelylainan saat kilpailuttamalla

Lainat.comin lainavertailun kautta järjestelylainat voi myös kilpailuttaa. Lainavertailustamme löytyy muutamia kilpailutuspalveluita, joiden kautta voi yhdellä hakemuksella kilpailuttaa järjestelylainat 60 000 euroon saakka. Kilpailuttamisen avulla on yleensä mahdollista löytää halvin korko ja saada lainaa pienimmillä kuluilla. Voit myös päättää itse, missä ajassa maksat kilpailutetun lainasi takaisin.

Järjestelylainat voi kilpailuttaa samalla tavalla kuin muutkin vakuudettomat kuluttajalainat. Lainaa voi hakea toki myös suoraan lainayhtiöltä, mutta sitä ennen järjestelylainat kannattaa vertailla huolellisesti. Näin saat maksettua olemassa olevat lainat pois huomattavasti halvemmalla lainalla, ja velkojen aiheuttama taakka kevenee hetkessä.

Usein kysyttyä järjestelylainasta

Miten järjestelylaina eroaa yhdistelylainasta?

Periaatteessa ei mitenkään. Molempien tarkoituksena on, että vanhat lainasi maksetaan pois yhdistämällä ne yhdeksi uudeksi lainaksi. Joskus järjestelylainalla kuitenkin viitataan nimenomaan Takuusäätiön takaamaan lainaan, joka on tarkoitettu pahaksi päässeen velkakierteen korjaamiseen.

Mistä järjestelylaina kannattaa hakea?

Helpoin tapa hakea rahaa olemassa olleiden lainojen maksamiseen on hankkia järjestelylainaa pankilta tai rahoitusyhtiöltä. Lainat.comin kautta voit vertailla monen eri lainafirman lainoja, jolloin löydät helpoiten edullisimman lainan, jossa on matala korko ja pienet kustannukset. Vertailun avulla säästät selvää rahaa, joten se kannattaa tehdä aina lainoja ottaessa.

Kuinka nopeasti järjestelylaina maksetaan?

Mikäli lainahakemus hyväksytään, saat lainatarjouksen allekirjoittamisen jälkeen lainan tilille yleensä jo samana päivänä tai aina muutaman päivän sisällä. Sen jälkeen voit yhdistää kaikki eri lainasi yhdeksi, helposti hallittavaksi ja edulliseksi lainaksi.