Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Iso laina

Iso laina

Tarvitsetko isoa lainaa ilman vakuuksia? Voit hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia jopa 60 000 euroon saakka. Isoa lainaa hakiessa on erityisen tärkeää tehdä lainavertailu huolellisesti, sillä suuremmissa summissa ja pitkällä laina-ajalla lainojen väliset erot korostuvat. Muutaman minuutin lainavertailun avulla saatat säästää jopa nelinumeroisia summia.

Löydät tältä sivulta neuvoja isojen lainojen vertailuun ja vinkkejä lainan hakemiseen. Voit lainavertailun jälkeen hakea vakuudetonta lainaa jopa 10 vuoden laina-ajalle.

Iso laina ilman vakuuksia

Netin kautta on helppoa saada lainaa heti ilman vakuuksia aina kymppitonniin asti, mutta tätä summaa suuremmat lainat ilman vakuuksia vaativat hakijalta jo hieman enemmän. Mikäli raha-asiasi ovat kunnossa ja omaat säännölliset tulot, voit kuitenkin saada isommankin lainan melko helposti.

Isokokoiselle lainalle löytyy monta käyttöä. Yleensä suuri laina käytetään käytetyn auton, moottoripyörän tai veneen ostoon, mutta vakuudettomia lainoja käytetään usein myös kodin remontointiin. Romanttisin vaihtoehto on rahoittaa isolla lainalla unelmien häät.

Vakuudeton laina on nopea ja helppo

Vakuudettoman lainan hyviä puolia ovat ehdottomasti sen nopeus ja vaivattomuus. Kun haet lainaa ilman vakuuksia, ei aikaa kulu paperitöihin, ja saat heti tietää, voitko saada lainaa vai et. Pankkien kanssa lainaprosessi voi kestää jopa viikkoja, minkä jälkeen ruljanssi voi silti päättyä kielteiseen lainapäätökseen.

Vakuudeton laina on kalliimpi kuin vakuudellinen laina, ja etenkin isoissa summissa ero korostuu. Lainavertailun ja kilpailutuksen avulla voi lainakustannuksia kuitenkin saada hivutettua paljon pienemmiksi.

Lainavertailu tekee isostakin lainasta halvemman

Eri lainayhtiöt käyttävät erilaisia kriteerejä tehdessään asiakkaasta riskiluokitusta. Ja mitä pienempi riskiluokitus, sitä halvemmalla vakuudeton laina on mahdollista saada.

Tästä syystä etenkin suuri laina ilman vakuuksia on hyvä aina kilpailuttaa. Mikään ei nimittäin estä hakijaa pyytämästä tarjouksia useilta eri lainayhtiöiltä ja valitsemasta parasta päältä. Saatat yllättyä lainatarjousten laajasta hintahaitarista – selvää on, että isossa lainassa paria prosenttiyksikköä suurempi todellinen vuosikorko merkitsee myös isoa kuluerää etenkin, jos lainassa on pitkä laina-aika.

Lainatarjousten pyytäminen ei maksa sinulle mitään. Se ei myöskään velvoita sinua ottamaan lainaa, eli voit halutessasi myös olla ottamatta kilpailuttamistasi lainoista yhtäkään.

Miten hakea isoa lainaa ilman vakuuksia?

Yhdellä kertaa maksettava, kooltaan useita tuhansia euroja oleva vakuudeton laina on käytännössä kulutusluotto. Voit hakea lainaa ilman vakuuksia netin kautta, eikä prosessiin välttämättä kulu varttia kauempaa.

Kuten jo aikaisemmin kävi ilmi, vakuudetonta lainaa (etenkään suurta) ei ikinä kannata hakea ilman vertailua. Vertailu on helppo tehdä tältä sivulta löytyvän työkalun avulla.

Kun haet lainaa ilman vakuuksia, on lainan hakeminen paljon yksinkertaisempaa kuin vakuudellisen lainan kohdalla. Lainahakemuksen liitteeksi ei välttämättä tarvita yhtään dokumenttia ainakaan siinä tapauksessa, että lainasumma pysyttelee muutamassa tuhannessa eurossa. Isompien lainojen kohdalla vaaditaan liitteeksi yleensä palkkatodistusta, mutta senkin saa lähetettyä nopeasti netin kautta.

Miten isoja lainoja vertaillaan?

Aloita vertailun tekeminen valitsemalla lainasumma ja laina-aika tämän sivun yläosassa olevista liukuvalikoista. Näet sen jälkeen, minkälaiset lainayhtiöt tarjoavat hakemaasi lainaa. Voit klikata lainayhtiöistä lisätietoja ”Näytä lisää” -painikkeen kautta.

Lainojen vertailussa tärkein tekijä on lainan todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kustannukset. Todellisen vuosikoron lisäksi vertailussa kannattaa ottaa huomioon myös muut lainaehdot. Niistä käy esimerkiksi ilmi, onko laina mahdollista maksaa takaisin yhdellä kertaa.

Nimellinen vuosikorko ja todellinen vuosikorko

Vertailuissa näkyvä vakuudettoman lainan korko on yleensä nimellinen korko. Se ei kuitenkaan kata kaikkia lainakuluja, sillä nimellinen korko kertoo vain itse koron osuuden. Tämä korko on kuitenkin juuri se tekijä, joka vaihtelee hakijakohtaisesti.

Nimelliskorko voi olla Suomen lain mukaan kuluttajalainoissa 15 prosenttia senhetkisellä viitekorolla lisättynä. Käytännössä nimelliskorko voi siis olla maksimissaan noin 19 prosenttia.

Lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään nimelliskoron lisäksi myös kaikki muut lainakustannukset. Ne voivat olla maksimissaan 0,01 % per päivä ja vuodessa enintään 150 euroa.

Muut lainakustannukset

Kun haet lainaa ilman vakuuksia, joudut todennäköisesti maksamaan koron lisäksi myös muita kuluja. Suurin osa lainayhtiöistä veloittaa asiakkailtaan erilaisia maksuja lainatilin hoitamisesta ja rahaliikenteestä: näitä kuluja voivat olla esimerkiksi tilinhoitomaksu, kuukausimaksu tai joskus aloitusmaksu.

Jos nämä kustannukset lisätään lainaan automaattisesti, sisällytetään ne myös todelliseen vuosikorkoon. Muista toiminnoista perittävät lisämaksut eivät siihen sisälly, sillä ne veloitetaan erikseen.

Lyhennysvapaa ja muut lainaehdot

Joihinkin isoihin lainoihin ilman vakuuksia on mahdollista saada lyhennysvapaata. Tällöin voit saada laina-ajan aikana yhden tai useampia lyhennysvapaita kuukausia. Lyhennysvapaata ei saa automaattisesti, joten asia kannattaa tarkistaa lainatarjouksesta. Jos lainan korko ja muut kulut ovat samat kahden eri lainantarjoajan välillä, saattaa olla hyvä ratkaisu valita ehdoiltaan joustavampi laina.

Lyhennysvapaalla sinun ei tarvitse maksaa lainan varsinaista lyhennyserää, vaan voit maksaa ainoastaan lainan koron sekä mahdollisen tilinhoitomaksun osuuden. Näin voit saada kuukausibudjettiin hetkeksi enemmän rahaa, jonka voi käyttää esimerkiksi muihin äkillisiin kuluihin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että lyhennysvapaan käyttäminen pidentää osaltaan laina-aikaa.

Vakuudettoman lainan hakeminen

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia netin kautta nopeasti ja vaivattomasti, ja laina on myös mahdollista saada tilille saman päivän aikana. Älä silti ota ensimmäiseksi eteen tulevaa lainaa – siitäkään huolimatta, että tavoitteenasi olisi saada laina heti. Hae isoa lainaa vasta vertailun tekemisen jälkeen, sillä uhraamalla tähän muutaman minuutin voit säästää jopa tuhansia euroja.

Voit tehdä lainavertailun tällä sivulla valitsemalla liukuvalikoiden avulla haluamasi laina-ajan sekä lainasumman. Voit hakea lainaa heti ilman vakuuksia tai takaajia jopa 60 000 euroon asti, ja lainan takaisinmaksun keston voit itse päättää 10 vuoteen saakka. Joissain tapauksissa lainaa ilman vakuuksia voi hakea myös 15 vuoden maksuajalla.

Saat välittömästi näkyviin hakuehtoihisi sopivia lainavaihtoehtoja. Muista, että listauksessa näkyvät nimelliskorot ovat vain suuntaa-antavia, ja ne tarkentuvat vasta henkilökohtaisesti laaditussa lainatarjouksessa, josta käy ilmi myös todellinen vuosikorko.

Valikoi sen jälkeen parhaalta vaikuttava laina ilman vakuuksia, ja klikkaa ”Hae lainaa”. Tämän jälkeen pääset täyttämään lainahakemuksen lainayhtiön sivulla.

Minkälaisen koron voin saada lainalle?

Lainat.comin vertailusta löytyy monta lainaa ilman vakuuksia, joissa korko on ilmoitettu liukuvana. Esimerkiksi 30 000 euron laina voi olla koroltaan 7-15 prosenttia. Miten lainoja voi vertailla, jos korko ei ole kiinteä?

Käytännössä lopullinen vakuudettomat lainat ovat vertailukelpoisia vasta sitten, kun kädessä on lainayhtiön virallinen lainatarjous. Lainayhtiöt arvottavat hakijoita monilla kriteereillä, muun muassa tulojen ja muun varallisuuden mukaan. Etenkin isoissa lainoissa hakijan maksukyky voi olla koetuksella, ja on selvää, että suurempi riski lainanantajan puolesta tarkoittaa suurempaa lainakorkoa.

Nämä asiat huomioon ottaen voit itse arvioida, sijoitutko lainayhtiön silmissä hyvien vai hieman huonompien lainakandidaattien joukkoon. Jos maksukykysi on hyvä, hae vakuudetonta lainaa yhtiöstä, jossa on alhainen minimikorko. Muista, että pelkkä lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään.

Voit hakea lainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia

Voit saada isoakin lainaa ilman vakuuksia, jos omaat säännölliset tulot ja suhteellisen pienet menot. Lainaa ilman vakuuksia voi saada aina 60 000 euroon asti.

Vakuudeton laina voi olla hyvinkin iso, eivätkä edes muutaman kymmenen tuhannen euron lainat ole poikkeuksellisia. Mikäli tarvitset ison kertasumman rahaa, voit hakea lainaa esimerkiksi 10 000 eurosta aina 60 000 euroon saakka.

Suuri laina ilman vakuuksia on lainanantajalle aina riski. Voit hakea vakuudetonta lainaa haluamallesi summalle, mutta varaudu, että saatat mahdollisesti saada haluamaasi pienemmän lainan. Jos esimerkiksi hait 40 000 euron lainaa, voi paluupostissa tulla tarjous vain 30 000 euron lainalle.

Miten voin parantaa mahdollisuuksiani saada suurta lainaa ilman vakuuksia?

Monen kymmenen tuhannen euron laina ilman vakuuksia on huomattavasti hankalampi löytää kuin perinteinen, muutamien tuhansien eurojen kulutusluotto. On kuitenkin muutamia keinoja, joilla voit parantaa mahdollisuuksiasi saada isoa vakuudetonta lainaa.

Paras ja yleensä helpoiten toteutettava keino on hakea lainaa yhteishakijan kanssa. Lainaa voi hakea esimerkiksi kumppanin tai perheenjäsenen kanssa, jolloin molemmat hakijat ovat lainasta vastuussa. Voit käyttää yhteishakijaa esimerkiksi silloin, kun laina on tarkoitus kuluttaa yhteisen kodin remontointiin tai yhteiseen lomamatkaan – tällöin laina tulee käytännössä kahdelle ihmiselle, joten on reilua, että molemmat osallistuvat myös lainan hakemiseen.

Asiaa myös auttaa, jos sinulla ei ole maksettavana muita lainoja.

Laina-aika ja isot vakuudettomat lainat

Voit saada lainaa ilman vakuuksia myös pitkälle laina-ajalle. Etenkin ison lainan kohdalla pitkä, jopa 15 vuoden laina-aika voi houkutella, sillä sen myötä lainan kuukausierät jäävät pienemmiksi kuin lyhyellä laina-ajalla. Yleiset laina-ajat ovat 1 – 15 vuotta.

Lainan takaisinmaksun pidentämisellä on kuitenkin yksi huono puoli: se suurentaa lainan kokonaiskustannuksia. Pitkällä laina-ajalla vakuudeton laina on aina kalliimpi, ja etenkin suuren lainan kohdalla ero voi olla tuhansia euroja.

Esimerkkejä ison lainan koroista ja muista kuluista

Lainasumma 20 000 euroa:

  • Laina-aika 2 vuotta: kuukausierä 470 euroa, takaisin maksettava summa yhteensä 22 500 euroa.
  • Laina-aika 10 vuotta: kuukausierä 220 euroa, takaisin maksettava summa yhteensä 26 500 euroa.

Lainasumma 60 000 euroa:

  • Laina-aika 5 vuotta: kuukausierä 1 150 euroa, takaisin maksettava summa yhteensä 69 300 euroa.
  • Laina-aika 10 vuotta: kuukausierä 660 euroa, takaisin maksettava summa yhteensä 79 300 euroa.

Kuten vertailusta käy ilmi, on iso vakuudeton laina selvästi edullisempi lyhyemmällä maksuajalla. Toisaalta on kuitenkin paljon helpompaa maksaa lainaa ilman vakuuksia takaisin useammassa erässä, sillä muuten kuukausierästä voi tulla huomattavan kookas. Tällöin vakuudeton laina voi muuttua rasitteeksi ja pahimmillaan ajaa lainan ottajan maksuvaikeuksiin. Laina-aikaa kannattaa siis miettiä tarkkaan.

Vakuudellinen laina sopii eri tarkoitukseen kuin vakuudeton laina

Voit hakea lainan ilman vakuuksia suurellekin summalle, jopa 60 000 euroon saakka, mutta aivan jokaiseen tarpeeseen eivät vakuudettomat lainat ole parhaita vaihtoehtoja. Asunnon osto on yksi kohde, johon vakuudeton laina ei yleensä sovi.

Toki vakuudetonta lainaa voi käyttää mihin haluaa, mutta mikäli hankinta on iso ja laina-aika pitkä (esimerkiksi 15 vuotta), kannattaa harkita vakuudellisen lainan hankintaa. Laina ilman vakuuksia on aina kustannuksiltaan kalliimpi.

Mikäli kuitenkin tarvitset lainan heti, ei mikään estä hakemasta vakuudetonta lainaa ja katsomasta, minkälaisella korolla lainan voi kilpailutuksen jälkeen saada. Isonkin lainan ilman vakuuksia saa kilpailutettua ilmaiseksi, eikä kilpailutuspalvelun käyttä sido sinua mihinkään. Vakuudettoman lainan saa myös saman päivän aikana.

Suurikokoista lainaa otettaessa voi lainan vakuutena käyttää muun muassa asuntoa tai vapaa-ajan asuntoa. Uutta autoa ostettaessa voit käyttää vakuutena lainan kohteena olevaa ajoneuvoa.

Kysymyksiä isoista lainoista ilman vakuuksia

Mikä on isoin mahdollinen laina ilman vakuuksia?

Vakuudeton laina voi olla kooltaan mitä tahansa 1 000 eurosta aina 60 000 – 70 000 euroon saakka. Näinkään isolle lainalle ei siis välttämättä aina tarvita vakuuksia.

Kuinka nopeasti laina ilman vakuuksia on mahdollista saada?

Lainahakemuksen tekemiseen ja lainapäätöksen saamiseen ei välttämättä mene varttituntia kauempaa, ja lainasopimuksen tekemisen jälkeen rahat saa usein saman päivän aikana. Tämä riippuu kuitenkin lainayhtiöstä sekä käyttämästäsi pankista. Pisimmillään rahojen saapuminen voi kestää pari-kolme pankkipäivää.

Mikä on yhdistelylaina?

Suuremmat vakuudettomat lainat otetaan usein lainojen yhdistelyyn. Yhdistelylainan avulla useat pienet lainat voi yhdistää yhdeksi isoksi lainaksi ja säästää tällä tavoin lainakuluissa.