Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Pikalaina

Pikalaina

Hajosiko puhelin tai lohkesiko hampaasta palanen? Pikalaina on nopea apu akuuttiin rahantarpeeseen. Pikalainaa tai pikavippiä voi hakea netin kautta muutamassa minuutissa, ja parhaassa tapauksessa rahat saa heti tilille.

Vaikka pikalainan hakeminen on helppoa ja nopeaa, kannattaa pienetkin lainat vertailla. Näet sivuiltamme yhdellä silmäyksellä edullisimmat pikalainat.

Pikavipit (2024)

Vertailu

Lainaa arjen hankintoihin 100 – 60 000€ heti ilman vakuuksia

Pikavippi (toiselta nimeltään pikalaina tai pikaluotto) on kertaluonteinen laina, jonka voit saada käyttöösi nopeasti. Mitä pienempi laina, sitä vähemmän byrokratiaa sen myöntämiseen menee.

Pikalainaa haetaan yleensä muutamia satoja tai tuhansia euroja. Pienimmillään lainasumma voi olla 100 euroa, mutta useimmiten pikavipit ovat kokoluokaltaan noin tuhat euroa. Lainat.comin kautta voi vertailla myös suurempia lainoja aina 60 000 euroon asti.

Jos haet lainaa päiväsaikaan, on mahdollista saada pikalaina heti tilille. Voit hakea pikalainoja ympäri vuorokauden, mutta uusia lainoja ei kuitenkaan voida maksaa hakijoille kello 23-07 välisenä aikana. Jotta siis voit nostaa pikalainaa tai pikavippiä tilillesi nopeasti, hae lainaa toimistoaikana.

Pikavippien laina-aika

Pikavippi on tyypillisesti nopea laina, joka myös maksetaan takaisin suhteellisen nopeasti. Pikalainaa ei kannata ottaa kovin pitkälle maksuajalle, sillä pikavippi on yleensä koroiltaan ja kuluiltaan kalliimpi kuin suurempi ja pitkäaikasempi kulutusluotto. Mutta jos pikalaina maksetaan takaisin alle vuodessa, on se usein edullisin ja kätevin vaihtoehto pieneen rahantarpeeseen.

Nopeimmillaan pikalainan voi maksaa takaisin kuukaudessa tai parissa. Jos pikalaina on yli tuhannen euron suuruinen, voi sopiva laina-aika olla esimerkiksi vuoden mittainen. Pidempi laina-aika pienentää kuukausittain maksettavan lyhennyksen kokoa, mutta toisaalta se nostaa lainan kustannuksia.

Todellinen vuosikorko sekä lainakulut

Lainoista puhuttaessa oleellinen tekijä on lainan korko. On kuitenkin eri asia, onko lainassa pieni nimelliskorko vai todellinen vuosikorko.

Nimelliskorko tarkoittaa pelkkää lainakorkoa ilman mitään muita kuluja. Todellinen vuosikorko on puolestaan korko, jossa on mukana lainan ja lainakustannusten yhteismäärä. Todellinen vuosikorko sisältää siis kaikki mahdolliset lainasta johtuvat kulut: avausmaksun, kuukausimaksun, tilinhoitopalkkion ja niin edelleen. Kuluja voi olla monia, eivätkä lainayhtiöt veloita niistä kaikkia, eivätkä toisaalta myöskään käytä niistä aina samoja termejä.

Pikalainan todellinen vuosikorko näkyy aina lainayhtiön antamassa lainatarjouksessa, joka sinun täytyy hyväksyä ennen kuin saat rahat tilillesi. Vaikka Lainat.comin vertailusta löytyvät lainayhtiöt ovat kaikki tunnettuja ja luotettuja, on lainaehdot silti aina syytä lukea tarkasti ennen lainatarjouksen allekirjoittamista verkkopankkitunnuksilla.

Pienet ja nopeat pikalainat vai joustoluotto?

Jos pikalainan tai pikavipin tarve on erittäin akuutti, kannattaa lainasumma pitää maltillisena. Alle 1 000 euron kokoiset (joillain yhtiöillä raja on 2 000 euroa) pikavipit ja pikalainat maksetaan tilillesi ilman vakuuksia, mutta usein myös ilman liitteitä. Lainapäätöksen saat heti, minkä jälkeen saat pikavipin parhaimmillaan muutamassa minuutissa.

Lainoja ei kannata koskaan ketjuttaa. Mikäli sinulla tulee säännöllisesti tarvetta saada pikalaina heti tilille, voit hakea joustoluottoa. Sen käyttäminen tulee useita ketjussa otettuja pikavippejä huomattavasti edullisemmaksi.

Joustoluotto tai joustotili on jatkuva tililuotto, josta voi tehdä nostoja tarpeen mukaan. Luottoraja määritellään lainaa haettaessa, ja se vaihtelee hakijakohtaisesti. Ensimmäinen nosto on joustoluotossa yleensä 300-500 euroa, mutta sen jälkeen voit saada pikalainaa nopeasti haluamasi summan.

Jatkuvan tililuoton kohdalla voit hakea lainaa ensimmäisen kerran päiväsaikaan. Kun luottosopimus on tehty, saat nostettua rahat heti tilille – käytännössä siis myös yöaikaan.

Pikavippiä ja pikalainaa haetaan netistä

Jotta pikalainan saaminen nopeasti on mahdollista, tehdään kaikki tarvittavat lainan hakemiseen liittyvät toimenpiteet netissä. Kun haetaan lainaa netistä myös tunnistautuminen hoituu netin kautta, eli perinteiset pankissa jonotukset ja monimutkaiset lainahakemukset voit unohtaa.

Pikalaina on vakuudeton laina, eli sen saa heti tilille ilman monimutkaisia panttauksia tai henkilötakaajien metsästystä. Liitteitäkään ei välttämättä tarvita – etenkin, jos kyse on pieni pikalaina, jonka laina-aika on lyhyt.

Kuka voi hakea lainaa?

Pikalainaa voi hakea jo 18-vuotiaana, mutta hakijalla on hyvä olla säännölliset tulot. Pieniin lainoihin tulorajaksi riittää usein noin 600-700 euroa, mutta isompi, yli parin tuhannen euron pikalaina vaatii yleensä 1 000-1 500 euron tulot.

Hakijan tulee asua vakituisesti Suomessa ja hänellä tulee olla suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset. Maksuhäiriömerkintöjä ei saa löytyä.

Pikalainaa voi hakea myös yhdessä

Moni hakija hakee pikalainan yksin, vaikka monissa tapauksissa pikalaina kannattaa hakea yhdessä toisen hakijan kanssa.

Monesti pikalaina haetaan asumiseen (esimerkiksi vuokratakuuseen) tai lomamatkaan. Jos asujia ja matkustajia on kaksi kappaletta, on järkevämpää hakea laina yhdessä. Kaksi hakijaa voi saada yhtä hakijaa huomattavasti halvemman lainatarjouksen, sillä lainanmyöntäjän näkökulmasta pikavippi kahdella maksajalla on riskittömämpi.

Jos olet aikeissa hakea pikalainaa esimerkiksi puolison kanssa, täytä hakemus myös hänen tiedoillaan. Yleensä yhteishakijan saa aina liitettyä hakemukseen.

Esimerkkilaskelma pikalainasta

Mitä pikavippi sitten maksaa? Älä koskaan ota lainaa ilman lainavertailua tai etenkään tutustumatta ensin tarkasti lainatarjoukseen.

Pikavippi annetaan aina henkilökohtaisesti, sillä laina myönnetään ilman vakuuksia. Lainavertailussa käytettävän työkalun avulla voi saada kuitenkin hyvän kuvan siitä, miten laina-aika vaikuttaa lainakustannuksiin.

Esimerkkilaskelma 800 euron lainasta, jossa on 1 vuoden laina-aika:

  • Kuukausierä 71,85 €
  • Korko sekä muut lainakulut: 68,12 €
  • Maksat 800 euron lainasta takaisin: 868,12 €

Ennen lopullisen lainapäätöksen saamista ovat vertailun kautta saadut lukemat vain arvioita. Niiden avulla saa kuitenkin osviittaa lainan kustannuksista sekä kuukausierän kokoluokasta valitsemallasi maksuajalla.

Usein kysytyt kysymykset pikalainoista

Kumpi kannattaa ottaa, pikavippi vai kulutusluotto?

Pikalainat on tarkoitettu nopeaan ja suhteellisen pieneen rahantarpeeseen. Jos lainasumma ylittää 2 000 euroa, kannattaa pikavipin sijasta ottaa kulutusluotto.

Voiko pikalainaa hakea milloin tahansa?

Pikalainaa voi hakea mihin vuorokaudenaikaan tahansa, mutta uusien pikavippien nostaminen onnistuu vain kello 7 jälkeen aamulla ja ennen kello 23:a illalla. Mikäli haet pikavippiä esimerkiksi kello 24, saat rahat tilillesi vasta aamulla.

Kuinka haen pikalainaa?

Pikavippien hakeminen tehdään lainayhtiön sivulla netin kautta. Hakemiseen tarvitsee verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen, ja joskus lainayhtiö pyytää hakemuksen mukaan esimerkiksi palkkakuittia. Hakemuksen täyttäminen vie yleensä vain muutamia minuutteja.

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Tämä riippuu omasta tulotasostasi sekä lainayhtiöstä. Vakuudetonta lainaa saa melko helposti 10 000 euroon saakka, mutta tätä suurempiin summiin vaaditaan jo vakaat tulot ja hyvä taloudellinen tilanne.

Kuinka nopeasti saan lainan tililleni?

Kun lainahakemus on hyväksytty, maksetaan pikalaina hakijan tilille yleensä 1-3 päivässä. Jos oma pankkisi tekee yhteistyötä lainayhtiön kanssa, on mahdollista saada pikavippi heti tilille.

Onko mahdollista saada pikalaina pitkällä maksuajalla?

Kyllä on. Voit maksaa pikalainaa pois jopa 10 vuoden ajan, mutta tällöin kyse ei varsinaisesti ole enää pikavippi. Pikalainan tai pikavipin saa yleensä maksaa takaisin myös etuajassa.