Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Lainan kilpailutus

Lainan kilpailutus

Lainojen kilpailutus on helpoin keino saada markkinoiden edullisin laina helposti ja nopeasti. Mitä suurempi laina on kyseessä, sitä suuremmat säästöt lainan kilpailutus tuo mukanaan. Kilpailuttamisen kautta voit saada yhdellä hakemuksella monia lainatarjouksia, ja sinun työksesi jää vain valita niistä paras.

Kilpailuta lainat muutamassa minuutissa 60 000 euroon asti

Moni lainanhakija jättää kilpailutuksen tekemättä, sillä se kuulostaa varsin työläältä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä käytännössä lainojen kilpailutus onnistuu yhtä nopeasti kuin vain yhden lainan hakeminen.

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa käytännössä aina, mutta erityisesti silloin, kun kyseessä on iso laina. Kilpailuttamalla lainat voit pienentää lainakuluja huomattavasti – parhaimmillaan säästöt voivat olla tuhansia euroja.

Voit kilpailuttaa lainat aina 60 000 euroon asti, ja halutessasi voit käyttää kilpailutetun lainan myös vanhojen lainojen maksamiseen. Olipa laina sitten pikaluotto, kulutusluotto tai joustoluotto, kannattaa lainan kilpailuttaminen säännöllisin väliajoin.

Miten lainan kilpailutus toimii?

Lainan kilpailutus alkaa valitsemalla paras lainan kilpailutus- tai vertailupalvelu. Sen jälkeen valitaan haluttu lainasumma sekä laina-aika ja täytetään lainahakemus aivan samalla tavalla, kuin kyseessä olisi lainan hakeminen yhdeltä lainayhtiöltä.

Hakemuksessa kysytään hakijan henkilö- ja tulotietoja sekä tietoja muista lainoista. Jos haluat hakea lainaa lainojen yhdistämiseen tai uudelleenrahoitukseen, on asiasta hyvä mainita tässä vaiheessa.

Kun hakemus on täytetty ja lähetetty, jää vain odottamaan. Lainan kilpailutusta hoitava palvelu lähettää hakemuksesi kaikille yhteistyökumppaneilleen, ja sinun tehtäväksesi jää vain antaa lainayhtiöiden kilpailla asiakkuudestasi.

Jos luottotietosi ja maksukykysi on kunnossa, saat todennäköisesti saman tien useita lainatarjouksia. Kannattaa malttaa odottaa mahdollisimman monen tarjouksen saapumista, sillä mitä useamman lainatarjouksen saat, sitä enemmän sinulla on valinnanvaraa.

Kun prosessi on valmis, valitse vaihtoehdoista paras lainatarjous ja hyväksy se verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Sen jälkeen saat rahat tilillesi yleensä saman päivän aikana.

Lainojen kilpailutus netissä on aina ilmaista, ja se ei sido sinua mihinkään. Voit siis huoletta kilpailuttaa lainat vain esimerkiksi katsoaksesi, saisitko kilpailutettua nykyisen lainasi todellisen vuosikoron vaivattomasti halvemmaksi.

Kuka voi kilpailuttaa lainat?

Lainan kilpailutus on mahdollista hakijalle, joka on ylipäänsä lainakelpoinen. Yleisiin hakijakriteereihin kuuluu vähintään 18 vuoden ikä, pysyvä osoite Suomessa sekä jonkinlaiset säännölliset tulot. Tulojen ei välttämättä tarvitse olla palkkatuloja, sillä myös esimerkiksi eläkeläinen ja opiskelija hyötyy lainojen kilpailuttamisesta.

Luottotietojen on käytännössä pakko olla kunnossa, jotta voit kilpailuttaa itsellesi edullisen lainan. Ilman luottotietoja voit hakea lainaa, mutta tällöin lainalle tarvitaan yleensä vakuudet ja lisäksi lainan korko tulee olemaan suuri.

Mitkä asiat vaikuttavat lainapäätökseen?

Ensinnäkin, lainahakemus kannattaa tehdä huolella. Täytä lainahakemus aina oikeilla tiedoilla ja varmista etenkin numeroiden paikkansapitävyys. Jos lainan kilpailutus tehdään väärillä tiedoilla, hylätään lainahakemus saman tien.

Jos olet alle 20-vuotias, harkitse yhteishakijan käyttöä – ainakin siinä tapauksessa, että sinulla ei ole hyväpalkkaista, vakituista työpaikkaa. Lainayhtiöt suosivat yli 20-vuotiaita hakijoita, ja tätäkin korkeampi ikä on plussaa siihen asti, kun työikää vielä riittää.

Lainojen kilpailutus on tuloksekkaampaa, jos hakijalla on hyvät tulot. Tulojen kokoa tärkeämpää on kuitenkin niiden säännöllisyys, eli kilpailutus kannattaa pienemmilläkin tuloilla. Muista myös ilmoittaa hakemuksessa, jos sinulla on palkka- tai eläketulojen lisäksi myös esimerkiksi pääomatuloja.

Lainat kannattaa kilpailuttaa yhdessä

Lainan kilpailutus kannattaa aina tehdä yhteishakijan kanssa, jos se on mahdollista. Ja mikäli laina otetaan esimerkiksi yhteisen kodin remontointiin, on yhteishakijan käyttö jopa reilua.

Yhteishakijan avulla lainaan on mahdollista saada huomattavasti pienempi todellinen vuosikorko, ja voit saada myös isomman summan lainaa. Jos aikaisempi lainasi oli haettu vain yhden hakijan tiedoilla, kilpailuta lainat uudestaan ja hae uutta lainaa yhteishakijan kanssa.

Voit hakea lainaa yhdessä esimerkiksi puolison tai perheenjäsenen kanssa. Myös ystävä käy yhteishakijaksi, mutta kannattaa kilpailuttaa ja ottaa laina vain luotettavan ihmisen kanssa. Yhteishakija on lainasta vastuussa, jos päähakija ei syystä tai toisesta pysty maksamaan lainaa takaisin.

Lainojen kilpailutus yhteishakijan kanssa on helppoa, ja se hoituu vain lisäämällä toisen hakijan tiedot lainahakemukseen kohtaan ”yhteishakija”. Jos lainan kilpailutus tehdään yhteishakijan kanssa, myös hänen täytyy tunnistautua ja lainaa ottaessa hyväksyä lainatarjous esimerkiksi omilla verkkopankkitunnuksillaan.

Yhdistelylainan kilpailutus netissä

Jos sinulla on useampia pienempiä lainoja, kannattaa kilpailuttaa laina, jolla voit yhdistellä ne yhdellä hakemuksella halvemmaksi lainaksi. Lainat yhdistelemällä voit säästää isoja summia lainakuluissa.

Lainojen yhdistelyyn tai järjestelyyn tarkoitetun lainan kilpailutus tapahtuu tismalleen samalla tavalla kuin yksittäisen lainan kilpailutus. Voit hakea lainaa yhdellä hakemuksella aina 60 000 euroon asti ja joko maksaa sillä vanhat lainat pois itse tai antaa lainanantajan hoitaa asia puolestasi.

Yhdistelylainat ovat yleensä kooltaan suuria, joten näiden lainojen kilpailuttaminen on erityisen tärkeää. Käytännössä kaikki ilman vakuuksia hankittavat lainat kannattaa kilpailuttaa.

Kilpailuta laina lainojen yhdistämiseen näin

Ennen kuin alat ottamaan lainaa, laske tarkkaan, kuinka paljon oikeastaan tarvitset lainaa. Lainojen yhdistely tulee usein ajankohtaiseksi silloin, kun lainoja on jo päässyt kertymään useampia. Vältä siis kaikin voimin lisälainan ottamista, vaikka lainajärjestelyn avulla voit saada isomman edullisen lainan.

Lainajärjestelyyn tarkoitetun lainan kilpailuttaminen ja uuden yksittäisen lainan kilpailutus poikkeaa vain siten, että yhdistelylainaa hakiessa ilmoitetaan lainan kohteeksi vanhojen lainojen kilpailutus uudeksi lainaksi. Ilmoita hakemuksessa kaikkien vanhojen, poismaksettavien lainojen tiedot, ja voit kilpailuttaa niiden yhteissumman arvoisen järjestelylainan.

Lainojen kilpailuttaminen auttaa pienentämään lainakustannuksia, sillä uudessa lainassa lainan korko (nimelliskorko ja todellinen vuosikorko) ovat pienempiä. Kuukausittaisia maksueriä voi pienentää myös valitsemalla lainojen kilpailutus -hakemukseen pidempi laina-aika. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pidempi laina-aika tarkoittaa myös lainan suurempia kokonaiskustannuksia.

Kuinka paljon lainan kilpailuttaminen säästää rahaa?

Yhden hakemuksen kautta voit saada useita lainatarjouksia ja valita niistä halvimman. Mitä suurempi laina on kyseessä, sitä enemmän voit säästää rahaa useita lainayhtiöitä vertailemalla. Joskus eri lainayhtiöt arvioivat hakijan maksukykyä hyvinkin paljon toisistaan poikkeavilla kriteereillä, ja tästä syystä toinen lainafirma tai pankki voi antaa lainaa huomattavasti halvemmalla kuin toinen.

Lainan kilpailutus netissä käy käden käänteessä, joten se kannattaa tehdä aina lainaa hakiessa. Jos viisi minuuttia vievä lainan kilpailutuksen avulla voit säästää tuhansia euroja, on vaivanpalkka vähintäänkin kohtuullinen.

Esimerkkejä, kuinka paljon voit säästää kilpailuttamalla lainat

Olemme poimineet lainavertailustamme muutamia esimerkkejä eri pankkien ja lainayhtiöiden tarjoamista lainoista. Esimerkit ovat suuntaa-antavia, sillä lopulliset lainatarjoukset tehdään vakuudettomissa lainoissa henkilökohtaisesti lainahakemuksen tietojen perusteella.

Esimerkkilaina: kulutusluotto 5 000 euroa, laina-aika 5 vuotta.

Laina 5 000 €KuukausieräKokonaiskustannus
Esimerkki 192,33 € 5 540 €
Esimerkki 2103,52 €6 211 €
Esimerkki 398,50 €5 909 €

Kuten yllä olevasta esimerkistä näkyy, on lainojen kilpailuttamisesta selvää hyötyä. Jo 5 000 euron lainojen kilpailutus mahdollistaa, että voit säästää kokonaiskustannuksissa jopa 700 euroa – ja lainan kilpailuttaminen tapahtuu käytännössä samalla vaivalla kuin yhden hakemuksen täyttäminen.

Lainojen kilpailutus koskee myös nykyisiä lainojasi

Harmittaako, että et kilpailuttanut aiemmin ottamiasi lainoja? Ei hätää, sillä voit myös kilpailuttaa vanhat lainasi hakemalla uutta lainaa ja maksamalla sillä vanhat pois. Joskus tästä prosessista käytetään nimitystä lainojen uudelleenjärjestely tai lainan uudelleenrahoitus.

Lainan uudelleen kilpailutus tarkoittaa, että haet lainaa maksaaksesi vanhan lainan pois edullisemmalla lainalla, eli ei siis vain uuden lainan ottamista vanhan lisäksi. Kilpailuta lainat vähintään muutaman vuoden välein ja etenkin silloin, jos taloudellinen tilanteesi muuttuu paremmaksi esimerkiksi uuden työn myötä. Lainojen kilpailutus on erittäin yksinkertaista, ja voit saada muutamassa minuutissa aikaan merkittäviä säästöjä lainakuluihisi.

Paras lainan kilpailutus tapahtuu netissä

Lainan kilpailutus netissä onnistuu muutamassa minuutissa. Sinun ei tarvitse kilpailuttaa lainayhtiöitä yksi kerrallaan, sillä voit tehdä koko prosessin yhdellä hakemuksella. Voit kilpailuttaa niin suuret kuin pienetkin lainat, ja maksuajan voit itse valita.

Lainojen kilpailuttaminen eri pankkien välillä voi olla vaikeaa ja aikaavievää, ellei käytössä ole palvelua, jonka tehtävänä on hoitaa lainojen kilpailutus yhdellä hakemuksella puolestasi. Netin kautta voit saada useita lainatarjouksia saman päivän aikana, ja voit myös saada uuden lainan tilillesi nopeasti. Lainojen kilpailuttaminen onkin yksi helpoimmista keinoista ”ansaita rahaa”. Siis kilpailuta lainat aina uutta lainaa ottaessasi.

Voit kilpailuttaa monet pankit ja rahoitusyhtiöt samalla kertaa

Kilpailutus tarkoittaa, että teet yhden hakemuksen, johon täytät haluamasi lainasumman ja laina-ajan. Kilpailutuspalvelun tehtävänä on varsinainen lainojen kilpailuttaminen, eli he lähettävät hakemuksesi yhdellä kertaa moniin eri pankkeihin ja rahoitusyhtiöihin. Parhaiden kilpailutuspalvelujen kautta voi saada tarjouksia jopa kymmeniltä pankeilta tai lainayhtiöiltä.

Laajamittainen lainojen kilpailuttaminen on käytännössä hyvin hankalaa ilman keskitettyä kilpailutuspalvelua. Kilpailuta lainat lainavälityspalvelun kautta, ja voit vertailla hetkessä monia eri lainoja sekä valita helposti parhaan lainan.

Usein kysytyt kysymykset lainojen kilpailuttamisesta

Mikä on paras lainan kilpailutus-palvelu?

Löydät tämän sivun lainavertailusta useita luotettavia kilpailutuspalveluita, joiden kautta voit saada yhdellä hakemuksella jopa kymmeniä lainatarjouksia. Kilpailuta lainat sellaisessa palvelussa, joka välittää haluamasi kokoisia lainoja ja joka sopii sinulle esimerkiksi ikärajavaatimustensa ja tulorajojensa puolesta.

Voiko lainan maksaa nopeammin pois?

Kyllä. Lähestulkoon kaikki vakuudettomat lainat pystyy maksamaan pois etuajassa, jos oma taloudellinen tilanne kohenee huomattavasti. Tällöin todellinen vuosikorko ei toki pääse juoksemaan yhtä kauan, mikä aiheuttaa lainayhtöille tappiota. Eniten tappiota niille aiheuttavat kuitenkin maksamattomat lainat, eli lainan etuajassa lyhentäminen on niille silti parempi vaihtoehto.

Onko lainan kilpailuttaminen turvallista?

Lainan kilpailutus netissä ei sido sinua mihinkään, joten se on täysin turvallista. Kilpailuta lainasi siis aina, kun harkitset uuden lainan ottamista – se ei maksa mitään, mutta voi säästää rahaa ja aikaa.

Onko lainojen kilpailuttaminen maksutonta?

Kyllä on. Voit vertailla ja kilpailuttaa lainat täysin ilmaiseksi ja myös sitoutumatta ottamaan lainaa, vaikka saisitkin vertailtavaksesi eri pankkien lainatarjouksia.

Voinko hakea lainaa ilman vakuuksia?

Kyllä, lainaa voi saada täysin ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan kilpailutus tapahtuu netissä, ja sinun tarvitsee ilmoittaa hakemuksessa vain tulo- ja varallisuustietosi. Vakuuksia ei tarvita.

Kuinka paljon kilpailutettua lainaa on mahdollista saada?

Kilpailuta lainasi, ja voit saada jopa 60 000 euroa vakuudetonta lainaa ja sille juuri sopivan laina-ajan.

Kuka voi kilpailuttaa lainat?

Eri kilpailutuspalveluilla on hieman erilaiset kriteerit hakijoille, mutta peruskriteereinä toimivat vähintään 18 vuoden ikä, pysyvä osoite Suomessa, suomalainen pankkitili se jonkinlaiset säännölliset tulot.