Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Lainaa eläkeläiselle

Lainaa eläkeläiselle

Tiesitkö, että myös eläkeläinen voi saada lainaa? Lainan saamiseen tarvitaan säännölliset tulot, ja sellaiseksi luetaan myös eläke. Voit hakea lainaa eläkeläiselle netin kautta turvallisesti kotoa käsin ilman vakuuksia tai takaajia.

Eläkkeellä on aikaa harrastaa ja toteuttaa haaveita. Onko unelmasi viettää talven kylmin aika etelän lämmössä tai uppoutua uuteen harrastukseen? Järkevästi mitoitettu laina antaa uusia mahdollisuuksia myös eläkeläiselle.

Lainaa eläkeläiselle 1 000–60 000 euroa

Eläkeläinen voi hakea ja saada lainaa samalla tavalla kuin vielä työelämässä oleva. Itse asiassa moni lainanantaja näkee riskikartoituksessaan eläketulot jopa palkkatuloja vakaampina, sillä eläke ei ole vaarassa loppua esimerkiksi yt-neuvotteluissa.

Yleensä eläke on kuitenkin työtuloja pienempi, joten lainasummat eivät välttämättä ole skaalan yläpäästä. Mutta mikäli eläkeläisen taloudellinen tilanne on hyvä, voi lainasumma olla kymmeniä tuhansia euroja.

Kun haetaan lainaa eläkeläiselle, ovat kriteerit pääsääntöisesti samat kuin nuorempien hakijoiden kohdalla: säännölliset tulot, osoite Suomessa ja puhtaat luottotiedot. Käytännössä lainanantajaa kiinnostaa ainoastaan lainan takaisin saaminen sekä lainasta saadut korkotulot. Lainayhtiöillä ei siis ole mitään syytä syrjiä toiminnassaan eläkkeellä olevia.

Pikavippi eläkeläiselle

Jos lainantarve on pieni ja akuutti, sopii lainaksi pikavippi tai pikalaina. Pientä lainaa eläkeläinen saa haettua helposti, sillä pikavippiyhtiöt myöntävät lainaa myös pienituloisille.

Pikavippiä saa haettua netistä turvallisesti pankkitunnuksilla. Nopea pikalaina sopii äkilliseen rahantarpeeseen, sillä lainapäätöksen saa heti ja rahat tilille jopa vartissa.

Pikalainoissa on usein kulutusluottoja suurempi todellinen vuosikorko, mutta niiden laina-aika on lyhyt. Näin kulut eivät pääse nousemaan liian suuriksi.

Kulutusluotto eläkeläisenä

Jos lainan tarve on pikavippiä suurempi – yli 2 000 euroa – puhutaan jo kulutusluotosta. Niissä lainasumma voi olla jopa kymmeniä tuhansia, ja laina-ajan voi valita 1-15 vuoden väliltä.

Kulutusluotto on hyvä laina eläkeläiselle silloin, kun lainaa tarvitaan tietty kertasumma. Tällaisia tilanteita voivat olla muun muassa auton osto, kodin remontointi tai sisustuksen uusiminen. Toki eläkeläinen voi hakea lainaa myös vaikkapa unelmien lomamatkaa varten.

Isomman lainan hakeminen voi tulla ajankohtaiseksi myös terveyttä hoidettaessa. Kulutusluoton avulla voit esimerkiksi tarpeen vaatiessa tehdä laajan hammasremontin. Käytännössä vakuudettoman kulutusluoton voi käyttää mihin haluaa, eikä kohdetta tarvitse sen kummemmin eritellä tai selittää.

Yhdistelylaina eläkeläiselle

Jos tulot ovat eläkeläisenä pienet, saattaa rahantarve yllättää useammin kuin kerran. Joskus lopputuloksena on, että lainoja kertyy maksettavaksi useampia eri pankeista tai rahoitusyhtiöistä. Tällöin lainat kannattaa ehdottomasti yhdistää.

Monen lainafirman valikoimiin kuuluu myös yhdistelylaina eläkeläiselle. Lainat yhdistellessä on mahdollista saada kaikki vanhat lainat maksettua yhdellä isommalla lainalla, jossa on pienlainoja huomattavasti edullisempi todellinen vuosikorko. Myös yhdistelylaina kannattaa vertailla ja kilpailuttaa.

Lainojen ikärajat

Useimmiten lainaa voi hakea, jos hakijan ikä on alle 75 vuotta. Kaikilla lainayhtiöillä ei kuitenkaan ole yläikärajaa lainan hakemiseen. Ikää suurempi tekijä on eläkeläisen taloudellinen tilanne, haettavan lainan koko ja laina-aika.

Monet lainayhtiöt eivät anna eläkeläiselle lainaa, jos hakijan ikä ja laina-aika ylittävät tietyn luvun. Useimmat yhtiöt laskevat, että lainaa ei enää pitäisi olla jäljellä yli 85 ikävuoden jälkeen.

Myös eläkeläinen voi kilpailuttaa lainat

Olipa kyseessä pieni tai suuri laina, voi lainan kilpailuttaa ilmaisen kilpailutuspalvelun avulla. Kilpailutuksen avulla voi yhdellä hakemuksella saada useita lainatarjouksia omilla hakukriteereillä, minkä jälkeen lainoista on helppo valikoida edullisin vaihtoehto.

Lainojen kilpailuttaminen on ilmaista, ja monet palvelut kilpailuttavat lainaa eläkeläiselle kymmeniin tuhansiin euroihin asti.

Lainaa eläkeläiselle turvallisesti netistä

Vakuudettomat lainat haetaan kätevästi netin kautta. Kun etsit sopivan lainayhtiön Lainat.comin lainavertailun kautta ja klikkaat ”Hae lainaa”, pääset suoraan virallisen lainayhtiön omille sivuille ilman pelkoa vääristä linkeistä tai huijaussivustoista.

Lainahakemuksessa oma henkilöllisyys vahvistetaan verkkopankkitunnusten avulla ja kaikki muutkin vaiheet tehdään turvallisesti lainayhtiön sivujen kautta. Lainan saa siis haettua vaikka kotisohvalta käsin, ilman työlästä jonottamista pankin toimipisteessä.

Jos lainan hakeminen tuntuu netin kautta hankalalta, voi hakemusta tehdessä yhteyttä ottaa puhelimitse lainafirman tai kilpailutuspalvelun asiakastukeen. Suomenkieliset tukihenkilöt auttavat mielellään hakemuksen täyttämisessä.

Oikealla laina-ajalla sopiva kuukausierä

Lainahakemuksen tekeminen aloitetaan valitsemalla haluttu lainan koko sekä laina-aika. Lainalaskurin avulla voit tutkia, millä laina-ajalla arvioitu kuukausierä on sopivan kokoinen.

Esimerkkinä 3 000 euron lainan arvioitu kuukausierä ja kokonaiskustannus kolmella eri laina-ajalla:

  • 1 vuosi: kuukausilyhennys 255 euroa, kokonaiskustannus 3 067 euroa.
  • 3 vuotta: kuukausilyhennys 89 euroa, kokonaiskustannus 3 194 euroa.
  • 5 vuosi: kuukausilyhennys 55 euroa, kokonaiskustannus 3 324 euroa.

Eläkeläisenä voi hakea lainaa monen vuoden laina-ajalle, mutta kannattaa varautua siihen, että lainatarjous annetaan haluttua lyhyemmäksi ajaksi, mikäli eläkeläisen tulot riittäisivät suurempaankin kuukausierään.

Paljonko lainaa eläkeläinen voi saada?

Eläkeläisen on mahdollista saada ilman vakuuksia jopa 60 000 euroa. Lainan lopullinen määrä selviää kuitenkin lainatarjouksesta. Jos lainayhtiön mielestä haettu luotto on liian suuri laina eläkeläiselle, tulee paluupostissa todennäköisesti tarjous hieman pienemmästä lainasta.

Pankit ja lainayhtiöt eivät arvioi hakijoita aina samalla tavalla, joten jos lainan hakeminen ei onnistu ensimmäisestä paikasta, saattaa toisesta silti tärpätä. Voit hakea lainaa netistä ilman riskiä, sillä hakemuksen täyttäminen ei vielä sido mihinkään. Sinun ei siis ole pakko ottaa hakemaasi lainaa, vaikka sitä myönnettäisiinkin. Kannattaa myös muistaa, että eläkeläisellä on mahdollisuus aina myös hakea lainaa yhteishakijan kanssa.

Mistä paras laina eläkeläiselle?

Pankit ja rahoituslaitokset myöntävät lainaa eläkeläiselle erilaisilla ehdoilla ja kriteereillä. Onkin mahdotonta sanoa suoralta kädeltä, mitkä pankit voivat antaa lainan parhailla ehdoilla. Tästä syystä lainoja kannattaa kilpailuttaa, sillä lainojen kustannukset vaihtelevat lainayhtiökohtaisesti.

Jotkut pankit laskevat asiakkaan luottoluokitusta välittömästi, kun hän täyttää esimerkiksi 65 vuotta. Jonkun toisen pankin mielestä 65-vuotias voi kuitenkin olla vielä hyvä lainanmaksaja, mikäli tietty tulotaso ylittyy. Näin lainaa voi saada usein eri paikoista hyvinkin erilaisilla kuluilla.

Lainat.comin lainavertailusta saat hyvän käsityksen haluamasi lainan kustannuksista eri lainfirmoilla. Viimeinen lainan hinta näkyy kuitenkin vasta lainatarjouksessa. Lainaa voi kilpailuttaa monta kertaa, jotta varmasti löytää edullisimman lainan.

Millaisella laina-ajalla eläkeläinen voi saada lainaa?

Eläkeläinen voi hakea lainaa, mikäli hänellä on realistiset mahdollisuudet maksaa laina takaisin. Lainayhtiöillä on yleensä käytössä yläikäraja, jonka jälkeen eläkeläisen ei enää pitäisi olla vastuussa lainan maksusta. Monilla lainayhtiöillä tämä ikäraja on 85 vuotta.

Jos olet alle 75-vuotias ja eläkkeesi on vähintään 1 000 euroa kuussa, voit saada lainaa eläkeläisenä jopa 10 vuodelle. Tätä vanhemmat hakijat saavat yleensä tyytyä lyhyempiin laina-aikoihin. Mikäli kuitenkin tienaat eläkkeellä reilummin (myös pääomatulot luetaan tuloiksi), voit saada isoakin lainaa, mutta takaisinmaksu täytyy hoitaa kireämmällä aikataululla.

Usein kysyttyä lainoista eläkeläiselle

Onko eläkeläisenä aina vaikea saada lainaa?

Ei ole, sillä esimerkiksi nuoreen pätkätyöläiseen verrattuna moni säännöllistä tuloa saada eläkäläinen on lainayhtiön silmissä parempi asiakas. Eläkeläiselle voi usein olla jopa helpompaa saada lainaa, ainakin lyhyelle lainaa-ajalle.

Voiko eläkkeellä oleva kilpailuttaa lainaa?

Kyllä voi, ja kannattaa. Kilpailutuksella voit saada yhdellä hakemuksella monia tarjouksia useista eri pankeista. Löydät hyviä kilpailutuspalveluja Lainat.comin lainavertailusta.

Mitä kuluja eläkeläisen lainasta koituu?

Lainojen suurin kulu muodostuu korosta, joka määräytyy hakijakohtaisesti. Lisäksi lainan lyhennykseen voidaan lisätä muita kuluja, muun muassa tilinhoitopalkkio tai laskutuslisä. Joskus lainassa on avausmaksu 0 euroa, joskus se voi olla esimerkiksi 100 euroa. Kaikki kulut näkyvät kuitenkin aina lainatarjouksessa, joka siis kannattaa lukea tarkasti läpi ennen hyväksymistä.

Voiko lainaa hakea, jos on sairauseläkkeellä?

Kyllä voi, sillä sairauseläke (toisilta nimiltään työkyvyttömyyseläke tai sairaseläke) on säännöllistä tuloa. Jos eläke on pieni, ei eläkeläiselle myönnetä suurta lainaa. Pienituloiselle eläkeläiselle voi pienikin laina silti tuoda apua arkeen – kunhan takaisinmaksun hoitaa tarpeeksi maltillisissa erissä.

Kuinka vanha eläkeläinen voi hakea lainaa?

Yleensä lainayhtiöt antavat lainaa eläkeläiselle, jos hän on iältään alle 75 vuotta. Jotkut yhtiöt voivat myöntää lainaa myös tätä vanhemmille, mutta lainasumma ja laina-aika eivät ole silloin haitarin yläpäästä.